سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گردشگری در ایران

گردنه حیران کجاست؟

گردنه حیران کجاست؟

 

گردنه حیران از آن کلمه هاییست که به محض شنیدنش یاد جنگل های انبوه و جاده های پر پیچ و خم در خاطرمان می آید. تصویری که برای ساکنان شهرهای شلوغ امروز همانند رویا است. در این مطلب با الی گشت به سمت گردنه حیران همسفر شوید تا همه چیز از شرایط آب و هوا و بهترین زمان سفر گرفته تا جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری که در آن حوالی ساخته شده است، را به شما معرفی کنیم. اینگونه با آگاهی کامل سفر می کنید و دیگر نگرانی بابت مواجه شدن با ناشناخته ها نخواهید داشت .

تماشای جنگل‌های مه آلود در روستای حیران

روستای زیبای حیران در استان گیلان، شهر آستارا قرار گرفته است و یکی از زیباترین طبیعت های دیدنی و گردشگری در ایران محسوب می شود. این روستا آب و هوای بی نظیری دارد و به همین دلیل در سال های اخیر مورد توجه گسترده گردشگران قرار گرفته است.

حیران تا آستارا 30 کیلومتر فاصله دارد و در راه بین دو شهر آستارا و اردبیل است. ییلاق حیران به سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا تقسیم می شود. وسعت این منطقه هم 2?200 هکتار است. هوای منطقه در بیشتر روزهای سال ابری است و همین امر باعث شده نام حیران را برایش انتخاب کنند.

جالب است بدانید که حیران، واژه عربی کلمه تالشی گردنه هیران به معنای مکان ابر و مه می باشد. در طول سال تنها 300 نفر در روستا زندگی می کنند اما در روزهای تابستانی جمعیت منطقه به بیش از 2?000 نفر می رسد.

ویژگی ‌های گردنه ی حیران آستارا تا اردبیل

 

یکی از پر اهمیت ترین جاذبه های روستای حیران، گردنه حیران است و مسیر اردبیل به آستارا از گردنه حیران رد می شود. از یک طرف به کوه های سرسبز و از طرف دیگر به دره ای که رود ارس از آن می گذرد، مشرف است. وجود مه در اکثر روزهای سال باعث رویایی شدن بیش از اندازه ی این گردنه و دره ها و کوهپایه های آن شده است.

گردنه ی سرسبز حیران، چشم انداز بی نظیری از طبیعت به نمایش می گذارد که می توان گفت در ایران بی رقیب است. همانطور که گفته شد این گردنه در بیشتر وقت ها زیر ابرى از مه پنهان است، دره ها و کوهپایه هاى پوشیده از گل ها و گیاهان جنگلى، مرتعى و گاو هایى که در حال چرا هستند با چشم انداز زیبایى از کندوهاى عسل، اولین جلوه هایی است که به چشم هر رهگذری مى آید و او را شیفته خود مى سازد.

اگر به این منطقه سفر کنید متوجه خواهید شد که چرا این نام را برای گردنه حیران انتخاب کرده اند. زیبایی بیش از حد طبیعت هر تماشاگری را حیران می کند.

مسیر رویایى و زیباى گردنه حیران از یک طرف مشرف به کوه هایى است که پوشیده از جنگل هاى انبوه هستند و از طرف دیگر به دره اى نه چندان عمیق که از میان آن رود ارس عبور مى کند و تعیین کننده مرز ایران و آذربایجان است. گردنه حیران تقریباً بیشتر مواقع در زیر ابرى از مه پنهان است.

این منطقه دارای مناظر بکر طبیعی می باشد و نصف جنگل ها و مراتع آن متعلق به ایران و نیم دیگر در کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.

آدرس گردنه حیران: جاده اصلی اردبیل به آستارا، ابتدای تونل اردبیل تا 5 کیلومتری آستارا، فاصله تا مرکز شهر، 40 کیلومتر

این منطقه آب و هوایی کوهستانی و سرد دارد و بهتر است همیشه (حتی در روزهای گرم تابستان) لباس گرم همراه خودتان داشته باشید. بهار تابستان و البته اوایل پاییز بهترین زمان برای سفر به حیران است. در نظر داشته باشید که در زمستان احتمال بارش برف های سنگین در جاده وجود دارد و حتما از قبل وضعیت راه ها را چک کنید.

بی شک خود گرنه و مناظر پیرامونش اصلی ترین جاذبه منطقه هستند. در سراسر جاده سفره خانه‌ها، رستوران ها و مغازه های فروش چای و انواع خوراکی مشغول کسب و کار خودشان هستند که در حال نوش جان کردنشان چشم انداز زیبا را پیش روی خود دارد. البته پیشنهاد ما به شما این است که برای غذا خوردن به سراغ رستوران های کنار جاده نروید و به یک لیوان چای اکتفا کنید. داخل شهرها و روستاها می توانید غذاهایی با کیفیت عالی و قیمت مناسب تر را پیدا کنید.

جنگل فندقلو، اعجاز بی پایان طبیعت در گردنه حیران

 

پس از عبور از گردنه حیران و قبل از رسیدن به نمین، خروجی جنگل فندقلو را می بینید. دشتی از گل های رنگارنگ، درختان زیبا، درختان فندق، چشمه های آب گرم و حیوانات وحشی که آن منطقه زندگی می کنند. در بهار هر سال جشنواره گل های بابونه در جنگل فندقلو برگزار می شود و بین طبیعت گردان مشهور است. در این بازدید همراه داشتن دوربین عکاسی را فراموش نکنید.